Alsa İnsaat Finasmanlığında Tasarımı Yapılan Ve 2017 Sonu İtibari İle İşletmeye Alınan Konya Kisecik Ve Kilbasan İlçelerindeki GES Santralleri İle Faliyet Göstermektedir. Bu Bağlamda Çalışanına, Müşterisine, Topluma, Doğaya Ve İnsan Kaynaklarına Karşı Sorumluluklarını Bilen Ve Bu Sorumluluklarını Kurum Kültürü Olarak Yaşatmayı Benimseyen Bir Şirket Olma Yolunda, Güneş Enerjisi Sektöründe, İnsanlığın Ortak Menfaatine Hizmet Eden Ekonomik Ve Sürdürülebilir Projelerde Kaliteli Ve Etik İş Anlayışı İçerisinde, Çalıştığı Ülkelerde Önemli Bir Fark Oluşturmayı Hedeflemektir.
Güneş Enerji Si (GES) Nedir?
Güneş Enerjisi Herhangi Bir Zararlı Gaz Salınımının Olmadığı, Doğrudan Güneş Işığından Üretilen Temiz Bir Enerji Kaynağıdır.
Güneşin Yaklaşık Yüzde 90‘Inı Oluşturan Hidrojen Gazının Çekirdekleri Füzyon İle Helyum Çekirdekleri Oluşturmakta Ve Bu Sırada Çok Büyük Bir Enerji Açığa Çıkmaktadır. Güneşte Meydana Gelen Tepkimeler Sonucunda Oluşan Bu Enerjinin Bir Kısmı Dünyaya Ulaşan Işınım Enerjisidir. Bu Işınımın Panellerle Elektrik Enerjisine Çevrilmesi İşlemi Sistemi Tanımlamaktadır.
Güneş Enerjisi Yenilebilir Ve Kirlenme Oluşturmayan, Temiz Bir Enerji Kaynağıdır. Nüfusun Ve Sanayileşmenin Giderek Artması İle Dünyada Enerji İhtiyacı Artış Göstermektedir. Petrol Ve Doğalgaz Kaynaklarının Azalması İle Veya Bu Kaynaklara Sahip Olmayan Ülkelerde Artan Enerji İhtiyacına Cevap Vermek Oldukça Sıkıntılı Olmaktadır. Bu Nedenle, Daha Temiz Ve Daha Az Maliyetli Olan Yenilebilir Enerji Kaynaklarına Yönelmek Bu Sıkıntının Giderilmesine Yardımcı Olmaktadır. Güneş Enerjisinin Elektrik Üretimindeki Payı Gün Geçtikçe Artmakta Ve Bu Alanda Yapılan Çalışmalar Da Giderek Önem Kazanmaktadır.
Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Elde Etme Yöntemine Solar Panel Sistemi Ya Da Güneş Paneli Sistemi Adı Verilir. Güneş Enerjisinin Temeli, Güneşten Dünyaya Gelen Fotonların Güneş Panelleri Sayesinde Toplanması İle, Fotonların Taşıdığı Enerjinin Elektrik Ve Isı Enerjisine Çevrilmesine Dayanır. Fotonların Güneş Piline Çarpması İle, Elektronlar Panel Yüzeyine Çekilir. Bu Şekil, Güneş Panelinin Üst Ve Alt Katmanları Arasında Voltaj Oluşmasını Sağlar. Panelin Üstü Ve Alt Kısmı Boyunca Oluşan Elektrik Devresi, Elektrik Teçhizatına Güç Akışını Sağlar. Bir Binaya Veya Eve Güç Sağlamak İçin, Enerji İhtiyacına Göre Belirlenen Oranda Güneş Paneli Gereklidir.
Güneş Enerjisinden Elektrik Üretiminde İlk Akla Gelen, Güneş Işınlarını Elektrik Haline Çeviren Güneş Pilleri Yani FOTOVOLTAİK. Hücrelerdir. Fotovoltaik Kelimesi, Güneş Işığını Oluşturan Parçacıklar Yani Fotonlar Sözcüğü İle Elektrik Voltajı Olan Volt Kelimesinden Gelir. Güneş Enerjisinden Santrallerinin Ana Bileşenleri, Güneş Panelleri İle Birlikte İnverter, Panel Taşıyıcı Sistem Ve BOS (Balance Of System) Oluşmaktadır.
İnverter, Güneş Panellerinden Gelen Doğru Akım Elektriğini Alternatif Akıma Yani Şebeke Elektriğine Çeviren Cihazlardır. Panel Taşıyıcı Sistemi, PV Panel Taşıyıcı Sistemleri İle Montaj Aparatlarından Oluşur. Güneş Enerjisi Santrallerinde Modül, İnverter Ve KONKSİRKSİYON Dışındaki Kısım BOS (Balance Of System) Olarak Adlandırılır. Altyapı, AG – OG Kablo, Konnektör, Paralelleme Panoları, Şalt Ekipmanları, Alçak Gerilim Pano Ve Salt, Trafo Postası, Orta / Yüksek Gerilim Pano Ve Salt, İnşaat İşleri, Tel Çitler, Aydınlatma, Kamera Sistemleri Kısımlardan Oluşur.